Főoldal > Cikkek > Ingyenpénzből napelem? - Újabb hatalmas EU-pályázat jön!

Cikkek, Hírek

Ingyenpénzből napelem? - Újabb hatalmas EU-pályázat jön!

2017. november 13.

Bár az EU-pályázatok meghirdetésének nagy rohamán már túl vagyunk, de azért mostanában is jön még ki egy-egy nagyobb pályázat, és a jelek szerint ez a vidékfejlesztési pályázatok terén is így lesz. Friss fejlemény ugyanis, hogy elindult a társadalmi egyeztetése egy 35 milliárd forintos felhívásnak, amely a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítását támogatja majd jövő februártól. A pályázat vissza nem térítendő támogatást kínál, amelyből például napelemes rendszer is telepíthető. Emellett egy 5 milliárdos keretösszegű borszőlő telepítésre vonatkozó pályázat társadalmi egyeztetése is megkezdődött.

A hivatalos uniós pályázati oldalon tegnap megjelent egyik közlemény szerint elindult a "Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása" című (VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2017. november 19-ig várja a kiíró a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
 
 

A pályázati tervezet néhány fontosabb információja: 

  • A felhívás a mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások részére szól, hogy innovatív és környezetbarát, energiahatékonyság javítását szolgáló fejlesztéseket valósítsanak meg
  • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 500 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 1 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 35 milliárd forint, amely úgy oszlik majd meg, hogy a felhívás 1. célterülete ("Az energiafelhasználás csökkentése, és az erőforrás-hatékonyság javítása kertészeti üzemekben és állattartó gazdaságokban.") keretében 30 milliárd forint, a 2. célterülete ("Az energiafelhasználás csökkentése, és az erőforrás-hatékonyság javítása élelmiszeripari- és borászati üzemekben.") keretében pedig 5 milliárd Ft az igénybe vehető keretösszeg.
  • A felhívás tervezete szerint a támogatási kérelmek benyújtására 2018. február 19-től van lehetőség és havi etapokban határoznák be a benyújtási szakaszokat, így az első benyújtási szakaszhatár 2018. március 19. lenne.
 
 
Tegnap egy másik pályázati közlemény is megjelent, amely szerint elindult a "Borszőlőültetvény telepítés támogatása" című (VP2-4.1.3.6-17 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat szintén 2017. november 19-ig várja kiíró a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
 

A felhívás tervezete alapján néhány fontosabb információ: 

  • A felhívás a kertészeti ágazatok versenyképességének fokozására, valamint innovatív és környezetbarát kertészeti technológiák és termesztési módok elterjesztésének támogatására szolgál.
  • A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig.
  • A leendő nyertesnek a vállalkozáson belüli foglalkoztatotti létszámot az üzleti tervben bemutatott módon fent kell tartania.
  • A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 4 milliárd forint, amely három célterület szerint megoszlik.
  • A támogatási kérelmek benyújtására a terv szerint 2018. február 15-től lenne lehetőség és itt is havi etapokban határoznák meg a benyújtási szakaszokat, így az első benyújtási szakaszhatár 2018. március 16. lenne.
 
 
Forrás: portfolio.hu

További Cikkek, Hírek

ÚJ pályázat - Borszőlőültetvény telepítés támogatása

2017. november 14.

„Borszőlőültetvény telepítés támogatása” címmel megjelent a VP2-4.1.3.6-17 kódszámú pályázat felhívásának tervezete. Az igényelhető támogatás összege egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft, a támogatási intenzitás 40-70%-ig terjed. Támogatási igény az új borszőlő ültetvény telepítésével kapcsolódóan nyújtható be. A támogatási kérelmek benyújtására előreláthatóan 2018. február 15. napjától 2020. augusztus 31. napjáig van lehetőség. Tovább olvasom >

Széchenyi 2020 Operatív Programok rövidítései

2017. november 10.

Sokan nincsenek tisztában ezeknek a rövidítéseknek a jelentésével. Ezzel a fotóval szeretnénk nekik segíteni. Tovább olvasom >

Energetikai beruházások fél áron? – Az energetikai pályázatok segítenek!

2017. november 9.

Mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az energetikai pályázatok, amelyek keretein belül javíthatjuk például épületeink energiahatékonyságát, vagy igénybe vehetjük a megújuló energiák adta lehetőségeket. A napokban egy új felhívás jelent meg, illetve egy másik újranyitásra került! A két felhívásnak nagyon sok közös pontja van, mint a támogatható tevékenységek köre, területi korlátozás, csupán a finanszírozás milyensége különbözik. Tovább olvasom >

Az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében

2017. november 7.

Miután az ipar 4.0-nak központi szerepe van a gazdaság fejlődésében és a foglakoztatás minőségi növelésében, ezért az NGM elindította az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű programot, amelynek első kiemelt eseménye a Modern gyárak éjszakája lesz - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább olvasom >